Smakując Grecję, wyprawy po greckim stole - Bezdroza

Autor: Christoper Bakken
ISBN: 978-8-3764-2545-0
stron: 320, okładka: miękka
Data wydania: 2017-04-04
Księgarnia: Bezdroza
Cena książki: 36,90 zł
ISBN: 978-8-3764-2545-0
stron: 320, okładka: miękka
Data wydania: 2017-04-04
Księgarnia: Bezdroza
Cena książki: 36,90 zł
Christopher Bakken zbiera oliwki na Thasos, piecze chleb na Krecie, robi ser na Cykladach....W każdym miejscu szuka najlepszych kucharzy i lokalnych tradycji. Przede wszystkim jednak przepięknie opowiada o ośmiu elementach greckiego stołuoliwkach, rybach, chlebie, fasoli, winie, serze i miodzie. Łącząc literaturę kulinarną z podróżniczą mistrzowsko wydobywa z kuchni greckiej jej smaki i pełnię.
Osoby które kupowały "Smakując Grecję, wyprawy po greckim stole", wybierały także:
- Bułgaria. Pejzaż słońcem pisany. Wydanie 6 43,89 zł, (7,90 zł -82%)
- Egipt. Zielony przewodnik (wydanie I) 38,89 zł, (7,00 zł -82%)
- Tajemnice ptasiej alkowy 57,92 zł, (13,90 zł -76%)
- Chorwacja. W kraju lawendy i wina. Wydanie 8 39,60 zł, (9,90 zł -75%)
- POZA MOŻLIWE. Jeden żołnierz, czternaście szczytów - moje życie w strefie śmierci 49,62 zł, (12,90 zł -74%)