reklama - zainteresowany?

Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego - Bezdroza

Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego
Autor: Anthony Bourdain
TÅ‚umaczenie: Jacek Åšroda
ISBN: 978-83-7705-075-0
stron: 336, Format: 128 x 200, okładka: miękka
Data wydania: 2011-06-01
Księgarnia: Bezdroza

Cena książki: 29,67 zł (poprzednio: 34,50 zł)
Oszczędzasz: 14% (-4,83 zł)

Dodaj do koszyka Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego

Tagi: Książki podróżnicze

Anthony Bourdain, szczery do bólu szef kuchni i obdarzony niecodziennym poczuciem humoru podróżnik, rzuca się na ekstremalne potrawy światowej kuchni. Gwarantowany: soczysty język, pikantne portrety i ciekawostki godne outsidera w czapce kucharskiej.

Anthony Bourdain to marka sama w sobie. Znany z telewizyjnego cyklu programów kulinarnych, w których w co najmniej bezpośredni sposób przedstawia wszystko, co zjeść należy, i to, czego spożywać absolutnie się nie powinno, napisał pamiętnik ze swoich kulinarnych podróży. Książka szybko pojawiła się na liście bestsellerów New York Timesa oraz zdobyła tytuł 2002 Food Book of the Year, nadawany przez British Guild of Food Writers, a sam autor ugruntował sławę jednego z najciekawszych szefów kuchni.

W Świecie od kuchni Tony Bourdain w znamienny dla siebie energetyzujący sposób otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej zaskakujących restauracji świata i opisuje najdziwaczniejsze, często przerażające potrawy. W czasie tej podróży dociera m.in. do Kambodży, Portugalii, Japonii, Wietnamu, Rosji, Francji, Wielkiej Brytanii, Meksyku i wschodniego wybrzeża USA. Czym zaskoczy orientalne menu? M.in. trującą rybą fugu, którą mogą przygotowywać jedynie kucharze ze specjalną licencją, jeszcze bijącym sercem kobry, smażonymi na chrupko baranimi jądrami czy gotowanym embrionem kaczki. A który z nich to, według TonyegoBourdaina, posiłek doskonały? Tego Czytelnik się dowie z książki.

Anthony Bourdain (ur. 1956 r.) to smakosz, szef kuchni prestiżowej restauracji Les Halles na Manhattanie, podróżnik i poszukiwacz przygód, autor kryminałów oraz książek kulinarnych. Od 2005 r. prowadzi autorski program Anthony Bourdain: Bez rezerwacji, w ramach którego przemierza świat w poszukiwaniu najciekawszych smaków i niezapomnianych miejsc. Mieszka w Nowym Jorku. Lubi The Ramones. Nie lubi owijać w bawełnę.

Dodaj do koszyka Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego

 

Osoby które kupowały "Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego", wybierały także:

  • POZA MOÅ»LIWE. Jeden żoÅ‚nierz, czternaÅ›cie szczytów - moje życie w strefie Å›mierci
  • SiÅ‚a MarzeÅ„, czyli jak zdobyÅ‚am Everest
  •   Ryszard Czajkowski. Podróżnik od zawsze
  • Egipt: Haram Halal
  • Dom pod biegunem. GorÄ…czka (ant)arktyczna

Dodaj do koszyka Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego

Spis treści

Cannot open template file

Dodaj do koszyka Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.